Europäischer Monat der Fotografie Berlin

Käisime Shiraga eile galeriides ja näitustel, sest käimas on Euroopa fotokuu. Hea oli vahepeal linnas käia, ma olen siin ma unistuste tööga hõivatud olnud ja pole nagu raatsind väga muud teha. Aga kui ta kutsus, siis tuli minna. Midagi fantastilist ei näinud, kunsti mõttes, aga õhtupoole, kui me otsustasime Shira ööbimiskohta minna, siis nägime u-bahni perroonil tema töökaaslast raamitöökojast, kellel oli skänner kaenlas ja kilekotid käes, selline asjaliku olemisega saksa noormees. Selgus, et ta tuli ka näitustelt ja erinevalt meist oli ta midagi väga head näinud ja kuigi raha üldse ei ole, oli ta ühe fotoraamatu ostnud. Kuna meie teekond oli sama, siis Shira avas küünega kile ja saime värsket raamatut uurida. Tegu oli Knut Maroniga ja tõesti, koogutasime ja noogutasime koos – meile kõigile meeldis. Vahepeal hüppasime rongist välja ja läksime teise peale ja siis hüppasime jälle välja ja kõndisime vaikses vihmas ja õhtuses saginas kodude poole. Enne, kui noormees oma koju pööras, tegi ta ettepaneku ühel õhtul koos kokata, koogutasime ja noogutasime sest meile kõigile meeldis see mõte. Läksime Shiraga korterisse, kus ta parasjagu elab. Seal elavad muidu ühed vabakutselised, naine näitleja ja mees… ei mäleta, mis kutsega. Pisike huvitav korter suures vanas majas, kütmine käis seal ainult ahjuga. Ahju ees olid puud ja sütt ja kastani koored, sest Shira oli eelmisel õhtul kastaneid küpsetanud. Elanikud ise on parasjagu Argentiinas kuskil ökokülas, et aidata ehitada liivasele pinnasele veekogumise tiigikesi. Seal korteris oli kodune olla, ökoloogilised toiduained, weleda asjad vannitoas, palju raamatuid, vanad fotokaamerad, pillid, noodid… . Siis tegi Shira ühe pika kõne Iisraeli, sest seal ta ju tegelikult elab, ja mina pesin nõusid ja kokkasin meile üht-teist süüa. Pärast sõime ja rääkisime kunstist, toeks tee,  ingverishokolaad ja meeleib.

Käisime Shiraga:

Sergei Michailovitsch Prokudin-Gorski – Nostalgia

Moissej Nappelbaum – Porträts det sowjetishen Geisteswelt

Kairo. Offene Stadt

IN TRANSIT. Der Blick der Anderen

 

Kairo. Offene Stadt

 

Kairo. Offene Stadt

 

IN TRANSIT. Karen Stuke. http://www.karenstuke.de/

 

Leave a Comment

Tags: , , ,

November 9, 2012 Berlin