Päev kitsede ja juustumeistriga / A day with goats and cheese maker

Käisin täna Esnas kitsedel külas, mul oli juba mõnda aega soov neid pildistada. Ma ei pidanud neis pettuma – tublid ilusad puhtad terved kitseplikad suhtlesid minuga täiesti vabalt ja panid kenama põse ette, kui pilti tegin. Tublid ja fotogeenilised. Nad sügasid tungivalt end vastu mu jalga. Tirisid mind püksisäärest ja sikutasid kummikuservast, tõmbasid helkurist. Kui teisele fotosessioonile läksin, siis teadsin juba – helkur taskusse peita, kampsuni serv jope alla, sall tihedalt ümber kaela. Ilm püsis ilus, alguses mõnusalt hajuvat hall, mis tegi kitse silmavaate sügavaks, hiljem oli päike ka väljas, mis pani kitse silma särama. Njaa, nendega võiks mõnikord terve päeva veeta mööda heinamaad kepseldes, sest kepselda neile meeldib. Puksida meeldib, hüpata ka. Aga see pole Aitale ja Jaanile just peamine asi, mis kitse väärtuslikuks teeb, neile on põhiline, et kits oleks terve ja hoiaks end vormis, siis annab ta ka head piima, millest saab teha veel paremat toorjuustu. Aitaga veetsin ma kõik selle aja, mil ma kitsedega polnud, tema segas magustoiduks toorjuustusid kokku – mustikatega, astelpajuga…mmm. Ma toitusingi terve päeva shokolaadi-astelpaju magustoidust. Hea päev oli!

 

One Comment

  1. Lundagård says:

    Ihania kuvia, tunnelmallisia ja puhuvia, kuin aina! <3

Leave a Comment